Op zaterdag 20 april 2013 begint het nieuwe seizoen van de Warnsveldse Schooltuinen. Kinderen die in groep 6, 7 of 8 van één van de basisscholen in Warnsveld zitten, kunnen zich aanmelden voor een eigen schooltuintje.

Aanmelden kan, vóór 12 april 2013, bij Dhr. Jan Waanders, Oranjelaan 44, Warnsveld, tel. (0575) 52 18 36, waandersjan@hotmail.com. Wacht niet te lang: er zijn tuintjes zolang de voorraad strekt.

Het schooltuintjesseizoen 2013 loopt tot eind oktober. Elke zaterdag van 8.00 tot 10.00 uur werken de kinderen onder deskundige begeleiding in de tuintjes.

Kinderen die echt zaterdags niet kunnen: voor een kleine groep is er ook een mogelijkheid op de woensdagmiddag van 13:00-15:00 uur.

Kinderen kunnen ook samen met een vriendje of een vriendinnetje een tuintje nemen.

Er worden onder andere de volgende groenten en bloemen gekweekt: raapstelen, rode kool, spitskool, savooiekool, aardappelen, wortelen, uien, tuinkers, snijbiet, bieten, slabonen, boerenkool, andijvie, chrysanten. Allemaal biologisch bovendien!

De kosten bedragen € 15 per tuin. In dit bedrag is alles inbegrepen zoals mest, zaden en planten. En voor iedere tuin is gereedschap aanwezig. De ingang van de schooltuinen ligt aan het Dahliapad, het verbindingsweggetje tussen Hellenkamp en Breegraven (op de hoogte van de supermarkt) in Warnsveld.

Heel veel kinderen hebben inmiddels getuinierd bij de Warnsveldse Schooltuinen: ze bestaan al sinds 1917!